Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili ve Denizlerle olan kıyı uzunluğu ise 8.333 km olup,
son yıllarda ülke turizminde ki artışa paralel olarak önemi son derece artan ve çıkartılan Yönetmeliklerle
Cankurtaran bulundurulması zorunlu hale gelmiştir.

Bu yılın ilk çeyreği itibarıyla yılda yüzde 7 artarak 950 bine Türkiye'de 5 yıldızlı tesis sayısı 563'e yükseldi. 5 yıldızlı otellerin sayısını artıran şehirlerin başında Antalya geliyor.

Önemli bir Meslek olan Cankurtaranlık Havuz, deniz, göl ve plajlarda insanların güven içinde yüzdüklerinden emin olan ve onları kontrol eden, kurtarma ve ilk yardımda bulunabilme bilgi ve becerisine sahip kişileri tecrübeli ekibimizle yetiştirmekten dolayı son derece mutluyum.

Gençler Cankurtaranlık eğitimi aldıklarında hemen iş sahibi oldukları gibi Üniversite öğrencilerine part - time iş imkânı sunan bir meslektir. Turistik tesislerde görev yapmanı imkanı olan Cankurtaranlar yabancı dil öğrenerek kendilerini yetiştirme imkanı buldukları gibi Yabancı dil bilen Cankurtaranlar için yurtdışından talep de gelmektedir. SAG Cankurtaran Eğitim alan gençlerimize iş imkânları sunmaktayız.

12 yıllık Denizcilik Meslek hayatımdaki bilgi birikimi ve tecrübemi Cankurtaranlık Mesleğine adım atacak olan gençlerimizi yönlendirmek bilgi sahibi olarak hayata atılmalarını sağlamak için Kurumsal yapı içerisinde olan SAS Cankurtaran Eğitim Merkezinde hizmet etmekten büyük zevk ve onur duymaktayım.
Eğitime katılan gençlerime hayatlarında başarılar diler, Eğitime katılacak olan gençlerimizi de Ailemizin yeni birer üyesi olarak beklemekteyiz.

Saygılarımla