Batman'da yapılan cankurtaran kursu başarıyla sonuçlandı. Türkiye'nin yakından tanıdığı Canturan eğitmeni Berat Kocaman tarafından verilen eğitimler 3 gün sürdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda verilen 2 günlük teknik ve pratik eitimlerin yanı sıra, Belediye havuzunda da uygulamalı 1 günlük eğitim verildi. Kursa 15 kişi katılım sağladı. Konuyla ilgili olarakr açıklamada bulunan eğitmen Berat Kocaman; “Batman'da çok zevkli ve eğlenceli bir cankurtaran kursuna imza attık. Başarılı ve eğitime susamış bir grup gördüm karşımda. Hepsi büyük bir özveri örneği gösterip, beklediğimizin üzerinde performans gösterdiler. Cankurtaranlık çok kutsal ve zevkli bir meslektir. Umarım kursta başarılı olan arkadaşlarımız, istedikleri yerlere ulaşırlar.” diye konuştu.

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yüzme İl Temsilciliğinin organize ettiği ‘Cankurtaranlık Kursu' 20 kursiyerin katılımı ile sona erdi. 5-7 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Cankurtaranlık kursunun ilk yardım ve temel eğitimleri, konferans salonunda yapılırken, havuz uygulama dersleri ise Hhis Fit Club'ün Kapalı havuzunda gerçekleşti. TSSF eğitmeni Berat Kocaman tarafından verilen ‘cankurtaranlık Kursu'na katılım sağlayan kursiyerler başarı gösterip bronz cankurtaran olmaya hak kazandılar.

“SULARIMIZ DAHA GÜVENDE OLACAK”

Amaçlarının Batman'daki boğulma vakalarının önüne geçmek olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, 2017 yılından itibaren resmi ve özel havuzlarda görev yapacak cankurtaranlarla vatandaşların daha emin ellerde olacağını söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “İnsan sağlığı ve hayatı ile ilgili eğitim ve kursları önemsiyoruz. Onun için her yıl bu tür programlara önem vermeye devam edeceğiz. Gelen tüm talepleri değerlendireceğiz” diye konuştu.